De Ronde van Nijkerk

Stichting Wielersport Nijkerk
 

HET ONTSTAAN VAN DE RONDE VAN NIJKERK

In september 2016 ontstond voor het eerst het idee om een wielerwedstrijd te organiseren. Hoe mooi zou het zijn? Een officiële wedstrijd waarmee we heel veel fanatieke fietsers een plezier zouden doen én Nijkerk goed op de kaart zetten. In de maanden daarna kwam het idee nog regelmatig voorbij en werd er nog vooral veel gebrainstormd. Maar begin 2017 werd de organisatie opgericht en werden de plannen concreter. We zochten contact met de KNWU om meer duidelijkheid te krijgen rondom de organisatie van een officiële wielerwedstrijd. Al snel werd duidelijk dat dit een behoorlijke klus was. Gelukkig wilden we allemaal graag en goed aan de slag, ''of we doen het goed, of we doen het niet''.

Na het succes van de eerste twee edities, moest ook de Ronde van Nijkerk noodgedwongen afgelast worden door het coronavirus. Maar, na twee jaar afwezigheid is de 3e Ronde van Nijkerk weer op de kalender terug te vinden! Opnieuw zal de wedstrijd op een vernieuwd parcours worden verreden. De start en finish zullen wel op het plein in Nijkerk zijn. Wij hopen er samen met alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers weer een waar wielerspektakel van te maken!


BESTUUR

Het bestuur bestaat uit een enthousiaste groep met diverse kwaliteiten. Stichting Wielersport Nijkerk werd opgericht met de volgende mensen: Ralph Eggenkamp (voorzitter), Ben de Ruiter (penningmeester), Anne Broersma (secretaris), Femke Broersma (tweede secretaris), Arno Snapper (bestuurslid) en André Luijk (bestuurslid).